O podjetju Strešniki Golob

Podjetje Strešniki Golob je vodilni slovenski proizvajalec betonske strešne kritine. Pol stoletja dolga tradicija, nenehen razvoj ter najsodobnejša tehnologija so privedli do vrhunske kakovosti kritine, ki pokriva raznovrstne objekte po vsej Sloveniji in v tujini. ​
0 +
streh z Golob strešniki
0 +
let podjetja

Že več kot 50 let izkušenj in razvoja na področju kritin

Naša zgodba

V podjetju Strešniki Golob je izdelovanje strešne kritine že 50-letna tradicija. Povezali smo dragocene izkušnje prejšnjih generacij s svežim znanjem novih generacij. Združena moč izkušenj, znanj in sodobne evropske tehnologije nam je omogočila, da vam lahko nudimo trdno streho, varno v vseh vremenskih razmerah, streho, ki je estetska, a kljub vsem prednostim še vedno cenovno ugodna.

Zgodovina podjetja

Začetki podjetja
Anton Golob je leta 1963 pričel z izdelavo strešnikov. V začetku je nudil samo uslugo izdelave na naročnikovem domu iz naročnikovega materiala na preprost ročni stroj.
1963
Obrt prevzame Marjan Golob
Sin Marjan Golob dokupi nove modele in povečal proizvodnjo na 2.000 kosov dnevno. Postopoma povečuje proizvodnjo in se širi iz lokalnega na regionalni trg.
1987
Preskok na avtomatiziran proces
Marjan in sin Damjan se odločita v popolnosti vsmeriti v proizvodnjo strešnikov in kupita avtomatizirano proizvodnjo linijo za izdelavo strešnikov z kapaciteto 7000 strešnikov dnevno.
2000
Vodenje prevzame 3. generacija
Podjetje se preoblikuje v d.o.o. vodenje pa prevzame Marjanov sin Damjan. Vpelje nov model prestiž, ki je tudi danes zelo popularen, še posebej pri modernejših objektih.
2008
Selitev na novo lokacijo
Dejavnost se je iz vasi preselila v industrijsko cono. Nova proizvodna linija v kombinaciji z zelo usposobljeno ekipo zaposlenih v proizvodnji je pripomogla k še večji kakovosti proizvodov. Podjetje je razširilo svojo ponudbo z novimi artikli, dnevna proizvodnja pa se je povečala na 13.000 kosov dnevno.
2015

„V slogi je moč. Še posebej, če gre za povezovanje in sodelovanje različnih generacij, kar daje neprecenljive rezultate. Ponosni smo, da lahko skupaj z ekipo odličnih zaposlenih še naprej gradimo na teh močnih temeljih. „

Damjan Golob

Direktor

Trajnost

Manj emisij co2

Pri proizvodnji betonskih strešnikov porabimo manj energije kot pri opečnatih. Razlog je v proizvodnem procesu, saj betoski strešnik pridobiva na trdnosti z naravno hidratacijo cementa in ne s pomočjo žganja kot glineni strešniki.

Naravni materiali

Strešniki Golob so izdelani samo iz naravnih materialov. Sestavljajo jih cement, pesek, voda, železo oksidna barva.

Brez sevanja

Naš beton je visokokakovosten brez vsebonosti primesi, ki povzročajo sevanje in škodujejo zdravju in okolju.

Certifikati

Izjava o lastnostih

Dvovalni betonski strešnik

Bonitetna ocena AA+

Uvrščamo se v vrh bonitetne izvrstnosti

Izjava o lastnostih

Betonski strešniki briljant

Zahtevajte vzorec

Naročilo vzorcev

Želite ponudbo? Izpolnite obrazec za povpraševanje.

Izberite tip strešnika

Za nadaljevanje izberite eno od možnosti

Zahtevajte vzorec

Naročilo vzorcev

Želite ponudbo? Izpolnite obrazec za povpraševanje.
Izberite do 3 barve

Zahtevajte vzorec

Naročilo vzorcev

Želite ponudbo? Izpolnite obrazec za povpraševanje.
Izberite do 3 barve

Zahtevajte vzorec

Naročilo vzorcev

Želite ponudbo? Izpolnite obrazec za povpraševanje.

Zahteva je uspešno oddana

Vzorce lahko pričakujete v naslednjih dneh.